Educatief cadeau voor baby tot 1 jaar

Hieronder vindt je educatieve cadeaus voor baby’s tot 1 jaar. Baby’s leren natuurlijk ontzettend veel in hun eerste jaar. De drie zintuigen die ze de eerste maanden erg ontwikkelen zijn het zicht, gehoor en de tast. Na ongeveer 6 maanden leert een baby zichzelf omrollen en begint hij wat mobieler te worden. Tegen het eind van het eerste levensjaar proberen de meeste baby’s al hun eerste stapjes te zetten.

Vormenstoven

Een vormenstoof is een leerzaam cadeau voor baby’s omdat ze er diverse vaardigheden mee leren. Zo leren ze hun hand oog coƶrdinatie ontwikkelen door de blokjes naar de juiste gaten te manoeuvreren. Tevens leren ze de vormen kennen en het ruimtelijk inzicht.

Vormen kever

Vormenkever leerzame cadeaus babys

Deze leuke vormenkever heeft ontzettend veel functies. Naast een leuke vormenstoof waarbij 6 verschillende vormpjes op hun plek gezet moeten worden. Maakt hij allerlei leuke geluidjes en zitten er een aantal muziekjes in. Als je alle vormen goed geplaatst hebt kun je ze eraf laten schieten door op de kever te drukken, schater lachen gegarandeerd.

Woezel & Pip

Woezel en pip vormenstoof voor baby's

Dit is een erg leuke vormenstoof van de twee schattige hondjes Woezel & Pip. Gemaakt van stevig hout dus zeer robuust. Er zitten maar vier verschillende vormpjes bij. Nadat de blokjes goed geplaatst zijn haal je ze er eenvoudig weer uit door het open te schuiven. En voor dit prijsje kun je hem eigenlijk niet laten liggen.

JouƩco Vormenstoof

Vormenstoof baby

Dit is een zeer pittige vormenstoof voor baby’s. Er zitten wel 14 verschillende vormen bij wat een echte uitdaging is. Deze vormenstoof is ook zeker op een wat oudere leeftijd nog leuk en uitdagend, dus lang speel plezier.

Baby speelkleed

Een baby speelkleed biedt veel uitdaging voor baby’s ze worden ook wel activity gym genoemd. Zeker als ze op het punt staan om zichzelf om te gaan draaien en bewegen. De meeste speelmatten worden namelijk geactiveerd doordat de baby een beweging maakt. Zo moet de baby tegen de opstaande rand schoppen om een leuk muziekje te horen. Op deze speelse manier wordt je baby overgehaald om te bewegen. Naast muziekjes zitten er ook vaak spiegeltjes en diverse knispers bij kortom een hele mat om te ontdekken. Ik heb de leukste drie hieronder verzameld.

Rainforest

Muzikale fisher price rainforest luxe gym speelkleed

Deze mooie activity gym van Fisher Price stimuleert zo’n beetje alle zintuigen van je baby. Door te bewegen activeren er diverse leuke muziekjes en geluidjes. Er zitten veel leuke speeltjes bij zoals een leuke aap met krulstaart en rammel olifantje.

VTech speelmat

VTech baby speelmat

Een speelmat die met je kleine baby meegroeit. De allerkleinste kunnen uit de voeten met de speelboog, en de oudere kindjes kunnen op hun buik het activiteiten paneel bedienen met allerlei leuke geluidjes.

Tiny Love

Tiny love gymini

Een zeer vrolijk speelkleed voor baby’s met veel te ontdekken. Als het zonnetje wordt aangeraakt begint hij muziekjes te spelen. Bovendien is deze speelmat erg goedkoop en komt inclusief batterijen.

Voel boekjes

Een van de eerste zintuigen die baby’s ontwikkelen is de tast. Daarom zijn voel boekjes erg leuk omdat ze zich werkelijk kunnen verkneuteren bij het voelen van een nieuwe vorm of structuur. Met de ring kun je de boekjes ook als buggyboekje gebruiken en het overal met je meenemen.

Woezel en Pip

Woezel en pip baby voelboekje

Een leuk boekje van de vriendjes Woezel en Pip. In het boekje vind je de vriendjes Molletje, Buurdpoes en zonnetje in de vorm van een spiegeltje.

Nijntje

Nijntje gebreid voelboek voor baby's

Een mooie gebreid voelboekje van Nijntje. Ook in dit boekje staan herkenbare vriendjes zoals snuffie de hond. Het boekje is er natuurlijk ook in het blauw.

Taftoys

Taftoys babyboekje

Letterlijk en figuurlijk een veelzijdig baby boekje. Beide kanten hebben een andere opdruk. De zwart-wit kant voor als de baby 0-3 maanden oud is om contrasten te leren onderscheiden. De andere kant heeft verschillende structuren en materialen die je baby’s zintuigen optimaal stimuleren.

Interactief boek

Naast eenvoudige boekjes zijn er ook tal van interactieve boekjes voor baby’s. Erg leuk om cadeau te geven en ze zijn er vaak helemaal weg van. Het is een boek met een aantal bladzijde die allemaal leuke geluidjes en lichtjes bevatten. Vaak staat er een bepaald verhaaltje centraal.

Bart Brandweer

VTech Bart Brandweer interactief boekje

Een stoer boek over Bart de Brandweerman. Zoals je van VTech mag verwachten een stevig boek dat tegen een stootje kan. Vol met leuke muziekjes en geluidjes.

Teletubbies

Teletubbies activity center boekje

Een mooi Activitetien boek van de wel bekende Teletubbies. De bladzijde zijn erg makkelijk om te slaan ook voor baby’s. Ook handig voor de ouders is dat je het volume kunt regelen!

Muziekboek

Magisch muziekboek baby

In dit interactieve baby boekje vind je maar liefst 6 herkenbare kinderliedjes. Leer de klanken van de verschillende muziekinstrumenten herkennen.