Bordspel 4 jaar – de leukste kleuter bordspellen vanaf 4 jaar

Vanaf 4 jaar kun je eindelijk echt beginnen met het spelen van bordspellen met je kind. Verwacht nog geen kolonisten van catan maar denk meer aan bijvoorbeeld Mens erger je niet, ganzenbord maar er zijn tegenwoordig veel nieuwe spellen zoals Poepie Knor of het kaart spel Uno. Ik heb hieronder de leukste bordspellen voor kinderen van 4 t/m 6 jaar verzameld.

Monopoly Junior

Monopoly Junior bordspel voor kinderen

Een zeer leuke variant op het originele monopoly. Het principe is hetzelfde wie aan het eind geen geld meer heeft heeft verloren. Maar bij deze variant worden alleen 1 euro munten gebruikt en koop je geen Kalverstraat maar “Het zwemparadijs”. Ook heb je nog steeds kans op een kanskaartje. Erg leuk met meerdere personen te spelen.

Poepie Knor

Poepie Knor spel voor kleuters

Een dol dwaas spel met in de hoofdrol een groot varken dat scheten laat en knort. Het is de bedoeling jouw varken uit het modderbad te redden. Als het varken in het midden knort mag je een kaartje pakken en laat hij een scheet dan moet je een kaartje inleveren.

Knibbel Knabbel

Knibbel knabbel knuisje bordspel

Een leuk bordspel voor kinderen vanaf 4 jaar over het wel bekende sprookje hans en grietje. Net als in het sprookje moet je snoepjes verzamelen, maar pas op voor de heks anders ben je je snoep weer kwijt.