Smart games – IQ puzzler pro review

Vandaag een review over het leuke spel van Smart games genaamd IQ puzzler pro. Het is een echt breinkraker die je kind leert om in drie dimensies te denken. Er zitten verschillende moeilijkheidsgraden in die bij elke opdracht weer iets moeilijker worden. Ik zou het spel adviseren vanaf een jaar of 5 als je kind genoeg geduld heeft om diverse mogelijkheden zonder frustratie te proberen.

Spel type 1 recht toe recht aan

IQ puzzler review spel type 1

Bij het eerste speltype zijn de meeste van de gekleurde bolletjes al voor gedaan. Er blijven echter nog een aantal blokjes over die maar op 1 manier in de overgebleven vakjes passen. In het begin heb je maar 3 blokjes over maar bij de latere puzzels heb je zo’n beetje alle blokken nog over zijn en is het zoeken naar de juiste indeling.

Spel type 2 diagonaal

IQ puzzler review spel type 2

Hierbij is het geen rechthoekig speelbord maar liggen de vakjes diagonaal waardoor het iets lastiger is om de juiste indeling te vinden. Dit is ter voorbereiding op het maken van de 3D piramide.

Spel type 3 pirmaide

IQ puzzler review spel type 3

Bij het laatste en moeilijkste gedeelte wordt steeds een deel van een piramide voorgedaan en die je met de overgebleven blokjes de piramde te voltooien.

Ervaring

Onze dochter van 5 jaar kon zeer goed overweg met de recht toe recht aan en de diagonaal versie. De piramide puzzel vond ze nog lastig om zelf te doen echter na een paar keer voordoen kon ze de eenvoudige versies ook zelf maken. Het spel biedt dus zeker uitdaging zeker omdat er veel voorbeelden en moeilijkheidsgraden in het boekje staan.

Smart games varianten

Naast deze IQ puzzler pro heeft smart games nog veel meer leuke leerzame spellen. Bekijk hier alle varianten.

Nadeel

Het is een erg leuk spel onhandig vond ik dat je de blokjes altijd weer in een goede configuratie in de vakjes moet leggen anders kan het bakje niet dicht (en dat is verdomd lastig ook voor pappa en mamma als je even snel iets wilt opruimen :)). Altijd op te lossen met een plasticzakje maar toch…