Knappe koppen bordspel review voor peuters en kleuters

Vandaag een review van het leuke originele Knappe koppen bordspel. Het spel is bedoeld om je kind kennis te laten maken met bordspellen. Zo is het niet direct de bedoeling om te winnen maar gaat het in eerste instantie meer om het proberen. Het is een spel dat je samen met je kind speelt aangezien er kaartjes bij zitten die voorgelezen moeten worden.

Knappe Koppen

Het knappe koppen bordspel kan gespeeld worden vanaf ongeveer 2 jaar en is leuk tot een jaar of 4-5. Het spel kan met 4 personen tegelijk gespeeld worden. Het leuke aan het knappe koppen spel is dat je op een leuke manier een spelletje met je peuter kunt spelen. Ook leren ze omgaan met teleur stellingen en geluk.

Doel van het spel

Knappe koppen bordspel review

Het doel van het spel is om als eerste bij de finish uit te komen. Alle pionnen worden op start gezet. Degene die aan de beurt is gooit met de gekleurde dobbelsteen een kleur. Dan mag diegene zijn pion verplaatsen naar het vakje van die kleur. Grappig om te zien is dat als ze met geel spelen en ze naar het rode vakje moeten ze even dubbel moeten nadenken exact het doel van het spel. Vervolgens leest pappa of mamma het bijpassende kaartje voor.

Vragen en opdrachten

Er zijn 3 verschillende type kaartjes:

 • Fysieke Opdrachten (rode kaartjes):
  • Hierbij dien je fysiek iets te doen bijvoorbeeld sta 5 seconden lang op 1 been.
 • Algemene kennis vragen (blauwe kaartjes):
  • Hiermee ontwikkelen ze basis kennis.
  • Welke kleur is dit? Welk dier zie je op het plaatje?
 • Bouw opdracht (Gele kaartjes):
  • Met deze opdrachten wordt het ruimtelijk inzicht getraind.
  • Met de verschillende blokjes dien je de toren van het voorbeeld na te bouwen.

Lees ook:

De leukste bordspellen voor kleuters vanaf 4 jaar

Varianten

Naast het normale knappe koppen hebben ze nu ook een variant genaamd Knappe koppen dierenvrienden. Ook is er een variant gewijd aan het leren tellen genaamd knappe koppen tellen.

 

Niet wat je zocht?

Bekijk alle cadeaus voor peuters of kleuters.